Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Certificat energetic, Piatra Neamt
100 lei
Brand
Certificat energetic, Piatra Neamt
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Auditor energetic grad I elaborez certificate energetice necesare la vanzare / cumparare sau inchiriere de apartamente, case, cladiri, spatii comerciale. Eliberare certificat in cel mai scurt timp.

Preturile orientative pentru eliberarea unui certificat energetic sunt urmatoarele:

garsoniera: 100 lei;
apartament 2 camere: 150 lei
apartament 3 camere: 160 lei
apartament 4 camere: 170 lei
apartament 5+ camere: 180 lei
case: de la 2,5 lei/m2 (pret negociabil)
alte constructii: preturi negociabile

Proprietarii sunt obligati sa aiba certificatul de performanta energetica a cladirilor atunci cand vand sau inchiriaza un apartament sau o casa, contractele incheiate in lipsa acestuia putand fi anulate.

Certificatul de performanta energetica (certificatul energetic) este un act obligatoriu, avand o valabilitate 10 ani.
El se intocmeste de catre auditori energetici atestati conform legii, de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).

Pentru obtinerea unui certificat energetic, sunt necesare o serie de informatii, care se obtin din actele pe care ni le puneti dumneavoastra la dispozitie si din masuratorile pe care le vom face cu ocazia unei scurte vizite la obiectivul (cladirea) pentru care se intocmeste certificatul de performanta energetica.

Pe baza actelor avute la dispozitie si a informatiilor rezultate din masuratori, un auditor energetic atestat, efectueaza o serie de calcule intocmind ulterior documentul.

DOCUMENTELE NECESARE PENTRU INTOCMIREA UNUI CERTIFICAT ENERGETIC

Documentele necesare intocmirii unui certificat energetic sunt urmatoarele:

a. Pentru apartamente

Pentru apartamente este necesar planul de cadastru, cu dimensiunile incaperilor si ferestrelor (copie dupa planul apartamentului de la cadastru sau din cartea tehnica a constuctiei).
In cazul in care acest document nu exista, se poate realiza releveul apartamentului, care va trebui sa contina toate datele necesare.

b. Pentru alte tipuri de cladiri

Toate documentele necesare pot fi gasite in cartea tehnica a constructiei: planurile de situatie, planurile tuturor nivelurilor, sectiuni transversale si longitudinale, etc.
Din Gura in Gura